Οι συνεργάτες της Βήτα

Συμβουλευτική για γονείς και παιδιά – Βήτα

Βιογραφικό Βασιλικής Μήτση

Γεννήθηκα στα Γιάννενα. Τα παιδικά και τα εφηβικά μου χρόνια τα πέρασα με την απορία, τι ωθεί τις συμπεριφορές των ανθρώπων. Έτσι αποφάσισα να γίνω νηπιαγωγός. Τα παιδιά αποτέλεσαν για μένα πηγή έμπνευσης και δημιουργικότητας. Με ταξίδεψαν σε κόσμους μοναδικούς και  εμπλούτισαν τη γνώση μου για τον τρόπο που διαμορφώνεται ένας εν δυνάμει ενήλικας. Για 25 χρόνια  σε ένα χώρο προσωπικό, συνταξιδεύουμε.

Ωστόσο η αρχική απορία μου παρέμενε και αποπειράθηκα να βρω την απάντηση μέσα από χώρους έκφρασης. Ασχολήθηκα με το θεατρικό παιχνίδι και το drama, με τα εικαστικά και τη μουσική. Ακολούθησε η εξειδίκευσή μου στη συμβουλευτική με τη διπλωματική μου να αφορά τη συναισθηματική νοημοσύνη του γονέα.

Ταυτόχρονα εδώ και πολλά χρόνια ζω μαζί με το σύντροφό μου και έχουμε τρία παιδιά. Και η πορεία συνεχίζεται…..

Βιογραφικό Ευδοκίας Τσιούκρα

Με λένε Ευδοκία! Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε ένα χωριό της Δυτ. Μακεδονίας, το Μικρόκαστρο! Η ζωή με έφερε στα Ιωάννινα, το 2000, όπου σπούδασα νηπιαγωγός στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Από τους τελευταίους μήνες των σπουδών μου έως σήμερα εργάζομαι σε αυτόν τον τομέα.        

Τα τελευταία 10 χρόνια, με συνοδοιπόρο τον άνθρωπο που με ενέπνευσε σε αυτή τη διαδρομή, την Βασιλική Μήτση, συνταξιδεύουμε στον κόσμο των παιδιών, σε έναν δικό μας, κοινό χώρο, στο Σπιτάκι των Θαυμάτων.

Η ενασχόληση με τα παιδιά και τις ανάγκες τους, με ώθησε να ψάξω τρόπους έκφρασης και μεθόδους διαφορετικής προσέγγισης για αυτό και παρακολούθησα σεμινάρια θεατρικού παιχνιδιού, drama, εικαστικών, μουσικής, ειδικής αγωγής και προχώρησα σε περαιτέρω επιμόρφωση στον τομέα της Σχολικής Ψυχολογίας, του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Είμαι παντρεμένη, με τον Γιώργο και έχουμε δύο παιδιά, τον Απόστολο και τη Μαρίνθια!

Βιογραφικό Ανδρομάχης Μπανάσου

Ονομάζομαι Ανδρομάχη Μπανάσου, είμαι 23 χρονών και έχω αποφοιτήσει από το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών Ιωαννίνων. Κατάγομαι από την Καρδίτσα και μένω μόνιμα στα Ιωάννινα. Μου αρέσει να περνάω τον ελεύθερο μου χρόνο περπατώντας στη φύση και κάνοντας γυμναστική.

Λατρεύω το κόκκινο χρώμα και μου αρέσει να τρώω όλες τις εποχές παγωτό.  Αγαπημένη μου εποχή είναι το καλοκαίρι, καθώς αγαπώ τη θάλασσα και τον καυτό ήλιο. Μου αρέσουν τα βιβλία με δράση αλλά αυτά που κρατάω συνήθως στα χέρια μου είναι τα παιδικά.

Έχω κάνει δύο χρόνια θέατρο, δύο χρόνια κιθάρα και τρία χρόνια φωνητική. Αυτό που με κάνει να  χαλαρώνω πολύ είναι η μουσική, η οικογένεια μου και οι φίλοι μου. Τέλος, αγαπάω να ασχολούμαι με τα παιδιά και να περνάω δημιουργικό χρόνο μαζί τους!

Βιογραφικό Παναγιώτας Νάκη

Ονομάζομαι Νάκη Παναγιώτα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα Ιωάννινα.

Η απόφασή  μου να παραμείνω παιδί, η αγάπη μου για τα παιδιά και η γεμάτη ανιδιοτέλεια αλληλεπίδραση μαζί τους, με ώθησαν να γίνω Βρεφονηπιοκόμος, αποφοιτώντας από το ΑΤΕΙ Ιωαννίνων.

Τα τελευταία 19 χρόνια, εργάζομαι στο «Σπιτάκι των Θαυμάτων», ως βρεφονηπιοκόμος αλλά και ως υπεύθυνη στον τομέα του προσωπικού, της επικοινωνίας, αλλά και της οργάνωσης και διοίκησης, συνδυάζοντας έτσι και το δεύτερο πτυχίο μου (Οικονομίας και Διοίκησης – Βοηθός Λογιστή).

Η πολύχρονη εμπειρία που απέκτησα στο «Σπιτάκι των Θαυμάτων», μου δημιούργησε την ανάγκη μετάδοσης των γνώσεών μου, σε εφήβους και ενήλικες, που θέλουν να ακολουθήσουν το επάγγελμά μου. Έτσι αποφοίτησα από την σχολή της ΑΣΠΑΙΤΕ (τμήμα ΕΠΠΑΙΚ).  Όλα αυτά με τη στήριξη των συνεργατών, της οικογένειας και του συζύγου μου, με τον οποίο πορευόμαστε μαζί τα τελευταία 20 χρόνια.

Αγαπημένες μου ασχολίες είναι όλα όσα έχουν σχέση με χειροποίητες δημιουργίες, η ανάγνωση βιβλίων, η οργάνωση εκδηλώσεων για γονείς και παιδιά.  Μου αρέσει επίσης να βλέπω ταινίες και να ακούω μουσική.

Βιογραφικό Ευαγγελίας Αναγνώστου

Ονομάζομαι Ευαγγελία Αναγνώστου. Γεννήθηκα και ζω στα Ιωάννινα.

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, ήθελα να γίνω δασκάλα, για αυτό πέρασα πολλές ώρες κάνοντας μάθημα στην μικρότερη αδερφή μου και γράφοντας στον μικρό μου πίνακα.  Τα χρόνια πέρασαν και έφτασα να ασχολούμαι πια, συνειδητά, με αυτό που πάντα ονειρευόμουν. Σπούδασα στο τμήμα Προσχολικής Αγωγής του ΑΤΕΙ Ηπείρου, ενώ παράλληλα έχω πάρει μέρος σε σεμινάρια για το βρεφικό μασάζ.

Λατρεύω τα ταξίδια και στον ελεύθερό μου  χρόνο μου αρέσει να κάνω γιόγκα, να διαβάζω λογοτεχνικά βιβλία και να ζωγραφίζω.

Εδώ και 7 χρόνια εργάζομαι στο «Σπιτάκι των Θαυμάτων» και αισθάνομαι πολύ τυχερή, που βρίσκομαι σε ένα τόσο όμορφο περιβάλλον, όμορφο όχι μόνο εξωτερικά, αλλά και «εσωτερικά».

Μπαίνοντας στον χώρο νιώθεις την αγάπη διάχυτη. Την αγάπη αυτή εισέπραξα από την πρώτη μέρα όπου ένιωσα, σαν να ήμουν ένα κομμάτι που έλειπε από το παζλ.  

Βιογραφικό Αλεξάνδρας Μπεζεβέγκη Τσίρα

Ονομάζομαι Αλεξάνδρα Μπεζεβέγκη Τσίρα. Είμαι 25 χρονών, κατάγομαι και μένω μόνιμα στα Ιωάννινα. Πήρα πτυχίο φλάουτου στα Ιωάννινα και δίπλωμα φλάουτου στη Θεσσαλονίκη με δάσκαλο τον κ. Νίκο Κουκή (μέλος της Κρατικής ορχήστρας Θεσσαλονίκης). Σπούδασα Κλασσική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια φλάουτου, μουσικοκινητικής, θεατρικού παιχνιδιού, παιδοψυχολογίας, μουσικοθεραπείας και παιγνιοθεραπείας. Έχω συμμετάσχει σε πολλά μουσικά σύνολα (Συμφωνική και παιδική ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων, γυναικείο φωνητικό σύνολο CANTUS,  κιθαριστικό σύνολο Ροδοτοπίου, Musicandi Ioannina theme ensemble, φιλαρμονικη Κόνιτσας και Πρέβεζας κ.α). Ασχολούμαι με τη μουσική σε μικρές ηλικίες όπως τα boomwackers και το bucket drumming. Εργάζομαι ως δασκάλα φλάουτου (toot, φλογέρας), μουσικών συνόλων και θεωρίας μουσικής σε ωδεία στα Ιωάννινα (ISM, Μουσική Σχολή Κων/νος Λεοντάρης), στην Πρέβεζα (ωδείο Πολυρυθμία), στο νηπιαγωγείο «το σπιτάκι των θαυμάτων», και στο κδαπ «τεμπέλης Δράκος».

Είμαι μέλος της Φιλαρμονικής του Δήμου Ιωαννιτών και της ΚΑΜΕΡΑΤΑ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ως φλαουτίστα. Συνεχίζω τις σπουδές φλάουτου με μέντορα τον δάσκαλο  Δημήτρη Φωτόπουλο που εδρεύει στην Αθήνα.

Στον ελεύθερό μου χρόνο παίζω ukulele, μελετάω και παίζω φλάουτο, διαβάζω βιβλία και ζωγραφίζω. Μου αρέσουν οι βόλτες κι οι εκδρομές και ιδίως με παρέα το σκύλο μου το Ρίκο.

Βιογραφικό Ελένης Στεργίου

Hi, my name is Helen Stergiou, I’m 46 years young and I was born, raised and educated in Australia. I’ve been living in Greece for the past 12 years with my husband and 4 children.

I’m passionate about my work , psychology, emotional intelligence, music, art, design, painting, reading, nature, animals and the concept of play. My bubbly, positive and flexible personality has served me well, allowing and enhancing my experiences as a mother and educator to continue to grow and move with the times.

Βιογραφικό Γιώργου Μάνου

Ονομάζομαι Γιώργος Μάνος και γεννήθηκα στην Αθήνα το 1986.

Είμαι απόφοιτος του τμήματος Φιλολογίας (Κλασική ειδίκευση) της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.Συνέχισα τις σπουδές μου στο τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας απ’ όπου απέκτησα, με βαθμό «Άριστα», Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στον τομέα Φιλοσοφίας, ενώ είμαι πλέον υποψήφιος  Διδάκτωρ στο ίδο τμήμα.

Είμαι επίσης απόφοιτος της Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ  (Ε.Π.ΠΑΙ.Κ) και διαθέτω άριστη γνώση Αγγλικών και Η/Υ.

Ασχολούμαι από το 2000 με την ποδηλασία, σε επίπεδο πρωταθλητισμού. Στον ελεύθερο χρόνο μου ασχολείται με τη λογοτεχνία και τη ζωγραφική.

Δείτε πληροφορίες για τη Συμβουλευτική για γονείς και παιδιά – ΒΗΤΑ