Ο κάθε άνδρας αντιλαμβάνεται διαφορετικά  την πατρότητα και τον τρόπο που θα ανταποκριθεί στην ιδιότητα αυτή. Όλοι όμως την περιγράφουν ως μια ουσιαστική, βαθιά μεταμορφωτική εμπειρία, μια εμπειρία ζωής. Πριν κάποιες δεκαετίες ο ρόλος του πατέρα ήταν σχετικά ξεκάθαρος. Όφειλε να στηρίξει οικονομικά την οικογένεια καθώς η μητέρα παρείχε οποιαδήποτε άλλη φροντίδα στο μεγάλωμα του παιδιού. Επίσης εμφανιζόταν ως πρότυπο τέλεσης  των καθηκόντων και εκείνος που θα έδινε συμβουλές αντιμετώπισης της ζωής. Για το λόγο αυτό η σχέση πατέρα – παιδιού συχνά αντιμετωπίστηκε ως δευτερεύουσα. Σήμερα όμως γνωρίζουμε ότι αυτό δεν έχει οποιαδήποτε βάση. Η πατρική ιδιότητα στην έκφρασή της έχει αλλάξει δραματικά τόσο σε πρακτικό όσο και σε συναισθηματικό – σχεσιακό επίπεδο.   Και αυτό είναι για τους μπαμπάδες μια πρόκληση… Είναι λοιπόν λογικό να κινούνται ανάμεσα στον τρόπο που οι ίδιοι μεγάλωσαν και στις απαιτήσεις της σύγχρονης πραγματικότητας με μια ανασφάλεια που συχνά βιώνεται ως στρες και που σταδιακά εξελίσσεται σε άγχος!

Η σχέση πατέρα –  παιδιού ή οποιουδήποτε λειτουργεί με αυτήν την ιδιότητα δίπλα στο παιδί είναι μοναδική και έχει καταλυτική επίδραση και στα δύο μέρη. Έρευνες έχουν δείξει πως για αυτόν που έχει την ιδιότητα του πατέρα ήδη από την αρχική περίοδο συμβαίνουν ορμονικές και εγκεφαλικές αλλαγές που οδηγούν σε αλλαγή θέασης και στάσης. Για το παιδί τα οφέλη είναι πολλαπλά και αφορούν την ολόπλευρη ανάπτυξή του.

Μάθε περισσότερα…

Συχνά οι σύγχρονοι μπαμπάδες εκφράζουν μια αγωνία για τον τρόπο που ανταποκρίνονται στην ιδιότητα. Και τώρα τι κάνω; Να μιλήσω; Να φωνάξω; Να αδιαφορήσω; Ή απλώς να δείξω αυτό που νιώθω; Καθώς ο τρόπος που μεγάλωσαν δεν τους βοηθά, δε διαθέτουν τα εργαλεία ή και την εμπειρία να αντιμετωπίσουν καταστάσεις που αφορούν… σχέσεις! Και εδώ ξεκινά ο ρόλος της ομάδας… μπαμπάδων!!! Μέσα στα πλαίσια της ομάδας και σε ασφαλές περιβάλλον κάθε μπαμπάς μπορεί σε ενδοπροσωπικό επίπεδο να εκφράσει απορίες, να μοιραστεί προβληματισμούς και να διαμορφώσει το δικό του τρόπο ανταπόκρισης στην ιδιότητα αυτή. Σε διαπροσωπικό επίπεδο δημιουργεί σχέσεις και παίρνει ένα σημαντικό feedback από ανθρώπους που μοιράζονται την ίδια εμπειρία.

Κάθε μπαμπάς που βοηθά τον εαυτό του ουσιαστικά χτίζει μια καλύτερη ζωή για το παιδί του! Η πατρική ιδιότητα είναι μοναδική! Μπορεί να βιωθεί ως δώρο και ως έγνοια… Είναι και τα δύο!!!! Μα είναι και ένα ταξίδι αυτογνωσίας, ένα ταξίδι ζωής! Για να μπορεί κάποιος να πει στο παιδί του ότι μπορεί να τα καταφέρει πρέπει πρώτα να το έχει πιστέψει ο ίδιος για τον εαυτό του….

Μάθε περισσότερα για την ομάδα…

Για συμμετοχή στην πρώτη δωρεάν διαδικτυακή συνάντηση συμπλήρωσε την αίτηση και θα σε ενημερώσουμε…

Αίτηση για την ομάδα…